Taekwondo United Nederland

Taekwondo United is een zeer succesvol onderdeel van United Sports & Education. 

 

Men heeft de mogelijkheid om deze prachtige sport te beoefenen onder professionele begeleiding van ex-topsporter en Taekwondo Niveau III trainer/ coach Aimee Bungalembun.

 

Aimee neemt je, met haar inmiddels 29 jaar ervaring als taekwondoka en 14 jaar ervaring als trainer/coach, mee in de fantastische wereld van taekwondo en de prachtige facetten deze sport te bieden heeft. Het maakt niet uit met welk doel er wordt gesport, voor iedereen is tijd, plek en aandacht op eigen niveau.

Er is een succesvolle wedstrijdselectie die op nationale en internationale toernooien goed scoort.

 

Taekwondo United is één grote familie, waar iedereen welkom is en wordt opgenomen in de groep.

 

Uitleg training stijl:

 

Tijdens een algemene training worden alle aspecten van de taekwondo afwisselend getraind om spelers voor te bereiden op een bandenexamen. Deze trainingen noemen wij stijl.

 

De onderdelen zijn:

  • Taeguks: schijngevecht in een vast patroon tegen een denkbeeldige tegenstander.
  • Ilbero taeyron (eenstapssparring): diverse verdedigingsmogelijkheden uitvoeren tegen een aanval met een stoot.
  • Hosinsul (zelfverdediging): jezelf verdedigen tegen een vaste aanvalserie waarbij je volgens het principe pijnprikkel toepassen, loskomen van de aanval, klem aanzetten zodat je je tegenstander onder controle houdt en de genadeklap toedienen om het af te ronden.
  • Traptechnieken: op kussens, flappen, dikke kussens, op het pantser en in de lucht aanleren, uitvoeren en perfectioneren.
  • Armtechnieken: in de lucht of bij een partner.
  • Breektest: Arm-en beentechnieken perfectioneren, zodat je een houten plankje of meerdere planken kunt breken.
  • Sparren: het vrije gevecht, waarbij je alle technieken in een vrije situatie kunt en mag uitvoeren.
  • Algemene conditie: een speler van Taekwondo United die regelmatig traint (minimaal 2x per week) heeft een goede algemene conditie, omdat er ook veel aandacht besteed wordt aan de conditionele aspecten om de sport zo goed mogelijk te kunnen beoefenen, zoals kracht, lenigheid, coördinatie, balans, explosiviteit en uithoudingsvermogen.

Training sparren:

 

Bij een training voor de wedstrijdselectie wordt zeer specifiek ingegaan op de technieken en tactieken die je nodig hebt om een wedstrijd te kunnen winnen. 

De wedstrijdselectie heeft nationaal en internationaal al veel toonaangevende prijzen gewonnen.

 

Teamactiviteiten:

 

Er worden regelmatig verschillende activiteiten georganiseerd voor de spelers van Taekwondo United. Denk hierbij aan een zomerkamp en diverse uitjes.

 

Kijk voor meer informatie en up to date berichten op www.taekwondo-united.com